Welkom Visie Kortverblijf RVT Fotoboek Vrijwilligers Contact Vacatures Links Privacy


Onze zorg

Een team van verpleegkundigen en zorgkundigen staat dag en nacht klaar om professionele hulp te bieden.  
Wij streven naar zorg op maat met het nodige respect voor de privacy en de persoonlijke leef- en belevingswereld van iedere bewoner. Vanuit de gedachte dat elke mens uniek is, staan wij steeds klaar om ieders stem te beluisteren.

Het animatieteam wil de bewoners naast de zorg iets extra’s aanbieden. Er is een ruim aanbod van verschillende activiteiten. Het doel is om activiteiten en animatie op maat aan te bieden. Een goed gevoel en genieten zijn de voorwaarde.

Bij de bewoners kortverblijf wordt er tijdens het verblijf voldoende aandacht gegeven aan ADL training. Vanuit de ergotherapie wordt de bewoner geleidelijk aan voorbereid op de terugkeer naar huis. Er wordt o.a. advies gegeven in verband met de mogelijke hulpmiddelen en over de verschillende soorten thuiszorgdiensten.

De logopediste staat in voor het opsporen, behandelen en evalueren van logopedische stoornissen. Naast maaltijdbegeleiding op de afdeling worden er ook evt. hulpmiddelen geïntroduceerd en/of tips gegeven.

De kinesitherapeuten staan in voor het ontwikkelen van allerhande bewegingsactiviteiten gaande van groepsactiviteiten tot individuele therapie. Dit met het oog op het onderhouden en stimuleren van de mobiliteit van de bewoners.

Wij streven naar gevarieerde en kwaliteitsvolle maaltijden. De maaltijden worden in onze eigen keuken bereid. Een eventueel dieet, voorgeschreven door de huisarts, wordt nauwkeurig opgevolgd. Alle maaltijden worden zoveel mogelijk in de leefruimtes opgediend. De tijdstippen variëren naargelang de leefgroep.